جراحی زیبایی بینی ترمیمی

جراحی بینی ترمیمی

فهرست مطالب

جراحی زیبایی بینی ترمیمی

جراحی بینی ترمیمی به عمل مجدد بینی یا ترمیم بینی عمل شده گفته می‌شود که برای رفع ایرادات در اثر آسیب به وجود آمده ناشی از جراحی اولیه بینی، صورت می‎گیرد. همچنین می‎توان گفت این نوع جراحی زیبایی زمانی انجام می‌شود که بیمار به نتیجه مورد نظر خود نرسیده باشد.

ترمیم بینی در واقع با هدف اصلاح و تغییر شکل بینی و بهبود نتایج عمل قبلی انجام می‌شود. به طور معمول پس از گذشت یک سال از عمل قبلی برای ترمیم بینی اقدام می‌شود؛ زیرا شکل نهایی بینی در اثر جراحی معمولا بعد از یک سال مشاهده می‌شود. همچنین در این مدت ورم بینی به تدریج کاهش می‌یابد و ممکن است پس از این مدت ایرادات بینی مشخص شود. همچنین در این مدت پوست بینی نیز به طور کامل ترمیم خواهد شد.

ترمیم بینی در واقع با هدف اصلاح و تغییر شکل بینی و بهبود نتایج عمل قبلی انجام می‌شود

جراحی بینی ترمیمی به دلیل اینکه جراحی مجدد بر روی بینی عمل شده انجام می‌شود نسبت به جراحی اولیه بسیار حساس‌تر خواهد بود؛ از این جهت حتما باید از مصرف سیگار و دخانیات خودداری شود. همچنین برای آنالیز بهتر بینی، عکس برداری لازم است. در صورتی که اختلالات تنفسی نیز وجود داشته باشد برای تشخیص بهتر امکان دارد پزشک از سی‌تی‌اسکن استفاده کند.

علل متنوعی وجود دارد که ممکن است افراد اقدام به عمل ترمیمی بینی کنند. امروزه این عمل به طور چشمگیری در جوامع مختلف افزایش یافته و بسیاری در سنین مختلف متقاضی آن هستند.

انجام جراحی بینی ترمیمی برای چه کسانی مناسب است؟

همانطور که قبلا به آن اشاره شد، جراحی بینی ترمیمی برای رفع ایرادات به وجود آمده از عمل قبلی انجام می‌شود. این ایرادات و مشکلات می‌تواند شامل عدم بر طرف شدن کامل قوز بینی و یا برداشتن بیش از حد بافت بینی باشد که این ایرادات می‌تواند به علت نداشتن مهارت و تجربه کافی جراح نیز، رخ دهد.

همچنین گاهی ممکن است که برخی از مشکلات با جراحی اولیه کاملا بر طرف نشوند، در این صورت نیاز است که فرد جراحی ترمیمی را انجام دهد. به طور مثال ممکن است کجی بینی و یا انحراف بینی با عمل‌های زیبایی اولیه رفع نشود و نیاز به جراحی ثانویه باشد.

همچنین افرادی که از ظاهر بینی خود پس از عمل اولیه راضی نیستند و یا دچار اختلالات تنفسی شده‌اند نیز می‌توانند برای این جراحی اقدام کنند. اما همانطور که گفته شد لازم است به مدت یک سال صبر کنند و پس از رفع ورم بینی تصمیم به جراحی مجدد بگیرند.

علل انجام عمل ترمیم بینی

دلایل بسیاری وجود دارد که ممکن است منجر به انجام جراحی بینی ترمیمی شود. همانطور که گفته شد امکان دارد پس از جراحی اولیه بینی، فرد دچار مشکلاتی از جمله مشکلات تنفسی، کج شدن بینی، باریک شدن بیش از حد بینی، عدم تقارن سوراخ‌های بینی، وجود جای زخم یا اسکار روی بینی، به وجود آمدن گوشت اضافه بعد از عمل و… شود.

یکی از رایج ترین علت‌های انجام عمل ترمیمی بینی، بروز مشکلات تنفسی پس از جراحی اولیه است؛ که ممکن است به علت عدم تجربه کافی جراح رخ دهد. در این مواقع ساختار اصلی تنفسی بیمار آسیب دیده و با ایجاد صداهایی هنگام تنفس ظاهر می‌شود.

در مواقعی نیز ممکن است جراح مقدار زیادی از بافت غضروفی بینی را برداشته و باعث باریک شدن ظاهر بینی شود. در این صورت فرد نیاز به جراحی مجدد بینی دارد که جراح دراین عمل سعی می‌کند تا با پیوند غضروف اضافی این مشکل را رفع کند.

از دلایل رایج جراحی بینی ترمیمی عدم تقارن سوراخ‌های بینی است

یکی دیگر از دلایل رایج جراحی بینی ترمیمی عدم تقارن سوراخ‌های بینی است. بسیاری از افراد پس از جراحی بینی با یکسان نبودن سوراخ‌های بینی مواجه می‌شوند، که در زیبایی آن‌ها تاثیر بسزایی می‌گذارد. در این صورت برای اصلاح آن تصمیم به جراحی زیبایی و ترمیمی بینی می‌گیرند.

مزایای جراحی بینی ترمیمی

جراحی بینی ترمیمی مزایایی مشابه با جراحی اولیه بینی دارد. از مزیت‌هایی که به همراه دارد می‌توان به جوان سازی فرد، بهبود تنفس، بهبود تقارن و افزایش اعتماد به نفس فرد اشاره نمود. همچنین می‌تواند به طور چشمگیری مشکلات به وجود آمده را بر طرف کند.

طی این جراحی می‌توان ظاهر نامناسب بینی که در اثر جراحی قبلی ایجاد شده است را برطرف نمود. به طور مثال در صورتی که با جراحی اولیه قوز موجود بر روی بینی از بین نرفته باشد، در این جراحی می‌توان این مشکل را حل کرد. همچنین برخی پس از جراحی اولیه با کوتاه شدن و یا سر بالا بودن بیش از اندازه نوک بینی رو به رو می‌شوند، در این مواقع پزشک با ترمیم بینی سعی می‌کند این ایراد را با پیوند غضروف اصلاح کند.

عمل ترمیم بینی چگونه انجام می‌شود؟

همانطور که گفته شد، جراحی بینی ترمیمی با هدف اصلاح ایرادات و بهبود ساختار بینی انجام می‌شود. این عمل همانند جراحی زیبایی بینی استخوانی، به دو روش باز و بسته قابلیت انجام دارد. هر کدام از این روش‌ها با توجه به شرایط بیمار و همچنین هدف اصلی از جراحی مجدد توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود.

در جراحی ترمیمی بینی به روش باز، دکتر زیبایی با ایجاد چندین برش در ناحیه سوراخ‌های بینی و ناحیه کلوملا، سعی می‌کند تا با اعمال تغییرات لازم ایرادات را بر طرف کند. پس از اتمام جراحی همانند جراحی اولیه بخیه زده و آتلی بر روی بینی قرار می‎دهد.

در روش ترمیم عمل بینی بسته فقط اطراف سوراخ‌های بینی برش‌های کوچکی توسط جراح زده می‌شود. در این روش به دلیل دید محدود جراح به ساختار داخلی، معمولا برای تغییرات جزئی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اهمیت پوست بینی در جراحی مجدد بینی

اهمیت توجه به پوست در جراحی بینی ترمیمی، بسیار بیشتر از عمل اولیه خواهد بود. به طوری که در جراحی اولیه به علت دست نخورده بودن بافت بینی می‎توان گفت که عوارض جراحی بینی همچون التهاب و تورم و ایجاد جای زخم کمتر خواهد بود. در حالی که در جراحی ترمیمی نیاز به برش‌های مجدد است که در این زمینه محدودیت‌هایی نیز وجود دارد.

در برخی مواقع این امکان وجود دارد که در طی جراحی اولیه به بافت بینی آسیب‌های شدیدی وارد می‌شود، در نتیجه‌ی این عمل میزان تحمل پوست و حالت ارتجاعی بافت بینی کاهش می‌یابد و در نتیجه‌ی عمل ترمیمی محدودیت‌هایی ایجاد می‎شود. به همین دلیل گفته می‌شود که باید به مدت یک سال یا بیشتر صبر کرد تا نتیجه نهایی جراحی مشخص شود و همچنین بافت بینی به طور کامل بهبود می‌یابد.

مراقبت‌های پس از جراحی زیبایی بینی ترمیمی

مدت زمان بهبودی پس از جراحی بینی ترمیمی قطعا دشوارتر از عمل اولیه خواهد بود، زیرا در طی این عمل تغییراتی بر روی نتیجه جراحی قبلی ایجاد شده است و ساختار بینی مجدد تغییر می‌کند. با این حال مراقبت‌های لازم برای جراحی ترمیمی مشابه جراحی اولیه است.

در روزهای اول باید کاملا استراحت نمود و برای حرکت و انجام فعالیت‌های متنوع از دیگران کمک بگیرند. به طوری که حتی به مدت دو ماه نیز باید از فعالیت‌های سنگین و ورزش‌های سخت خودداری کنند. همچنین افراد باید برای کاهش ورم و کبودی از کمپرس یخ  و آبمیوه‌های طبیعی مثل آب آناناس و کرفس استفاده کنند.

پس از جراحی بینی ترمیمی داروهایی که پزشک تجویز می‌کند برای هر بیمار متفاوت خواهد بود؛ پس باید طبق دستورالعمل‌های توصیه شده پزشک مصرف شود. همچنین باید به این نکته توجه نمود که تا 2 هفته باید از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین و برخی داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی و ترکیبات الکل‌دار پس از جراحی اجتناب کرد، زیرا این موارد باعث افزایش خونریزی پس از جراحی خواهند شد.

جمع بندی

همانطور که می‌دانید جراحی بینی ترمیمی معمولا پس از جراحی اولیه بینی انجام می‌شود. به این دلیل که امکان دارد پس از جراحی زیبایی بینی اولیه بسیاری دچار مشکلاتی در ساختار تنفس و همچنین ظاهر بینی خود شوند. همچنین بسیاری نیز برای جراحی زبیایی بینی کج مجبور هستند به صورت مجدد جراحی بینی را انجام دهند.

همچنین باید توجه کرد که فاصله این جراحی با جراحی قبلی باید یک سال یا بیشتر باشد تا از عوارض احتمالی بیشتر جلوگیری شود و ابتدا نتیجه نهایی عمل قبلی مشخص شود و در صورت نیاز مجدد اقدام به جراحی دیگر کرد.

سوالات متداول

  1. آیا جراحی بینی ترمیمی دشوار است؟

بله این جراحی نسبت به جراحی اولیه بسیار حساس‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود. زیرا بر روی بافت بینی یک بار برش ایجاد شده و حساسیت آن افزایش یافته است. همچنین باید غضروف و بافت بینی نیز تقویت شود.

  1. آیا ترمیم عمل زیبایی بینی با لیزر امکان‌پذیر است؟

بله این عمل نیز برای اصلاح فرم بینی انجام می‌شود اما استفاده از لیزر فقط بر روی پوست تاثیر می‌گذارد و مشکلات پوستی مثل اسکار و آکنه و .. را بر طرف خواهد کرد. برای بر طرف نمودن ایرادات ساختاری بینی بهتر است از روش جراحی باز استفاده نمود.

  1. آیا می‌توان برای بار سوم جراحی بینی ترمیمی انجام داد؟

بله امکان پذیر است. اما این عمل همانطور که گفته شد بسیار سخت و دشوار است. هر بار که جراحی بینی انجام می‌شود بافت بینی و همچنین غضروف بینی ضعیف‌تر خواهد شد و فرآیند جراحی مجدد را دشوارتر خواهد کرد.

  1. عمل سرپایی ترمیمی بینی عمل شده چگونه انجام می‌شود؟

این عمل با بی حسی انجام می‌شود اما امکان دارد که عوارض و خطرات بیشتری به همراه داشته باشد. به طور کلی بهتر است برای اعمال تغییرات اصلی از بیهوشی استفاده کرد تا نتیجه بهتری حاصل شود.

  1. روش‌های غیر جراحی ترمیم بینی کدامند؟

در موراد جزئی می‎توان جراحی بینی ترمیمی را در مطب پزشک انجام داد که زمان کوتاه‌تری نیاز است. روش‌های غیر جراحی را می‌توان تزریق کورتون و تزریق ژل بینی دانست، چرا که برای اصلاح بدفرمی و ناهمواری‌های بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارسال نظرات
2 پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی
آخرین مطالب